Om

Här på gården bor vi tre generationer Anliot och jag som driver kursverksamheten heter Pia. 
Pia Anliot   Foto: C. Ekebjär

Jag är utbildade på Konstfack och Leksands fhsk och efter examen 2011 flyttade jag och min familj till Hedemora och min man påbörjade arbetet med att bygga en fantastisk ateljé i den gamla ladan på vår gård.
TACK STELLAN & svärmor MINNA!

Här håller jag nu keramikkurser. I mån av tid tar jag gärna emot beställningar. 
För att hålla dig uppdaterad om aktuella evenemang titta in här på hemsidan och/eller följ Ateljé PiaPia på facebook.

Kontakt: pia@piapia.seArtiklar:
Ladan är på 500 kvadratmeter. Själva ateljén som Pia jobbar i är på ungefär 180 kvadratmeter. Det är högt i tak och många stora fönster släpper in mycket ljus. I februari öppnade Pia Ateljé PIAPIA i ladan.
– Min förhoppning är att ateljén ska bidra till Hedemoras kulturutbud och bli ett besöksmål som uppmuntrar till kreativitet och glädje, säger Pia Rudolfsson Anliot.
– De har gjort en kulturgärning med den här ladan. Det behövs nya generationer med nya idéer, säger hon.

https://www.dt.se/artikel/nu-har-vi-borjat-fa-var-beloningPia och Stellan träffades på keramikutbildning på Leksands folkhögskola och har efter det vidareutbildat sig på Konstfack. Deras bröllop stod också i just den lada som nu ska bli kombinerad verkstad, utställningslokal och café så fort bygglovet är klart.

Olika temperament när paret Anliot ställer ut på Arvid Backlund-gården: ”Jag har inte riktigt kunnat stå för mitt uttryck förut”https://www.dt.se/logga-in/olika-temperament-nar-paret-anliot-staller-ut-pa-arvid-backlund-garden-jag-har-inte-riktigt-kunnat-sta-for-mitt-uttryck-forut

Peter Flinck och Pia Rudolfsson Anliot förbereder Jubilarens val inför vernissagen.
Bild: Anders K Gustafsson
http://dalarnaskonstforening.se/

https://www.dt.se/logga-in/bildextra-jubilarens-val-visar-dalarnas-konstliv-under-ett-tak

Anders K Gustafssons favoriter på stora konstutställningen "Jubilarens val"

Bilder hämtad från:

-  i hennes uttryck samplas både punkens oräddhet, graffitins färg och former och new age-kulturens blandning av mysticism och primitiva kulturer. 
Torbjörn Aronsson, Östersundsposten.
_________________________________________________________________________________

http://www.dt.se/dalarna/mora/nu-kan-du-besoka-arets-varsalong-i-mora - – Det är viktigt att komma hit till kulturhuset och ser vad bygdens konstnärer har för sig. Se vilken bredd och vilka olika stilar det finns representerade här. // D.T
Stellan och Pia Anliot.  Fotograf: Johan Källs

http://www.dt.se/kultur/konst-till-jubilarer-pa-museet
 Pia Rudolfsson Anliot deltar själv med två skulpturer i lera. Hon arbetar i en speciell teknik, kallad klös, där hon drejar fram skulpturens olika delar, ett i taget, objekt som fogas samman och bildar slingrande organiska former.
http://www.gd.se/noje/pia-fran-gavle-foljde-sin-drom-och-hamnade-i-hedemora Ett återkommande motiv i Pias skapande är "Lyckosnippan" - en drejad snippa som finns i både litet och stort format. ...

– Det började sådär klassiskt, att ett misslyckande leder till något bra. Jag skulle dreja ett fat under utbildningen, men det blev fel och slutade som något helt annat. Snoppar är ju så återkommande inom konsten, så det känns jättehäftigt att kunna göra en snippa och de har blivit väldigt efterfrågade. Den blev tokdissad av en lärare på Konstfack, men nu märker jag att folk gillar den och de som köper den brukar hänga den på väggen, som på en hedersplats. Det är så mycket tabu kring snippor, så det är bra att den får ta plats. ...

– Ja, det är viktigt att man trivs, säger Pia. Jag får kraft, livsluft och energi  av att ha det så här omkring mig och känner att jag kan ta mig an dagen, säger hon och berättar att hon snarare känner sig oinspirerad och tom av avskalat vitt.

– Jag får känslan av att du inte tänker igenom så mycket utan bara kör på ... säger Stellan.
– Ja, när jag ser ett tomt hål så tycker jag att det  saknas något och jag vill fylla det med allt som jag gillar, säger Pia.
 
FolkFauna, Kulturhörnan Säter: http://www.dt.se/dalarna/sater/naturen-inspirerar-till-fantasifulla-skulpturer 
De små sugkoppsliknande pjäserna bygger hon ihop kring ett drejat klokt. Det skulle kunna vara en mikroorganism i jätteförstoring, men det får betraktaren avgöra själv ...

Pia Anlots drejade former i lergods, 
i utställningen Modernt Hantverk på Märsta Konsthall. 
(Foto Kurbits)
" Det är en perfekt utställning för den som vill uppdatera sig kring samtida aktiva hantverksutövare och få en överblick av deras uttryck. "


ELLE INTERIÖR 2014 
"Pastelliga vitheter 
En liten, liten brytning av det vita är allt som krävs. Här en ljust gul ton på väggen och små vita skalor i stillebenet.
Pall, 8 190 kr, och vit skål med lock, 410 kr, Petit Friture/Planoform. Glasskål Legend, 1 199 kr, Orrefors. Skulptur av Pia Anliot, 1 650 kr, Konsthantverkarna. Vit vas, 950 kr, och ljust grön vas, 850 kr, båda av Magdalena Nilsson, Blås & Knåda."

http://elledecoration.se/trendinspiration-for-det-nya-aret/

Sven Möller

– Sju etablerade keramiker ställer ut sina arbeten, de får varsin sådan här, ­säger Pia och pekar mot ­något som liknar små marknadsstånd som Stellan byggt.
Fem av konstnärerna kommer att vara på plats, Anna Kåks, Sven Möller, ­Daniel Eriksson, Karin ­Mååg och så Stellan. Emelie ­Johansson och Eleonor ­Boström befinner sig utomlands och kan inte komma.

KÄRA CARCINOMA. http://dalademokraten.se/2013/10/12/tillstand-av-tragedi-och-allva

Pia Anliot var 14 år gammal när cancern tog hennes pappa Anders från henne. 
Totalt vilsen och tom slog hon in på en knagglig, destruktiv, farlig väg. 
Svårt att förstå när man möter henne i dag, en kreativ glad tvåbarnsmamma som arbetar som konstnär 
Hon vet att vi måste våga omfamna våra känslor, hur jobbiga de än må vara ... http://www.dt.se/allmant/dalarna/kanslor-ar-inte-farliga


"... Figurinerna är explosiva och är inte döpta till Molotow-figuriner för inte. Och skålar och urnor är utsmyckade som om de slitits ut från kreativa graffitiväggar med rinnande lysande färger, budskap i ord. I enskilda detaljer kan det givetvis bli väl mycket av det goda. Men sammansatt som på denna utställning blir det väldigt lyckat
Utställningen Molotow Figurines & The High Priestess är en synnerligen uppfriskande start på Drejeriets höstutställningar."

Torbjörn Aronsson http://ltz.se/kulturnoje/kultur/1.6237124-konstnarer-som-druckit-ur-osterlandets-kalla 2013-09-03 Länstidningen Östersund

-  i hennes uttryck samplas både punkens oräddhet, graffitins färg och former och new age-kulturens blandning av mysticism och primitiva kulturer. 
Östersunds Posten http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.6236923-kanslan-av-att-vara-jagad-och-komma-till-freds

- En soldat kastar en glasflaska mot en stridsvagn, det brinnande innehållet sprider sig och får fordonet att fatta eld. Sådana syner dyker upp för mitt inre när jag ser att Pia Anliot ska ställa ut Molotow-figuriner på sin utställning ...

Unik utställning i keramikens hjärta   
Publicerad 14 juni 2013 kl. 04:00

"Löshår är kanske inte det första du förknippar keramik med, men Pia Anliot har använt det som en utmärkande detalj till sin "Black beauty".HD/NST Niklas Gustavsson

 

11jan 2012 www.zickermans.se: Pia Anliot utexaminerades så nyligen som i våras från keramik och glas på Konstfack. Hennes föremål är inte traditionellt vackra och insmickrande estetiska. De utmanar dig istället att se konsthantverket bortom ytan, att följa handens närvaro, känslan av frenesi och glädje, styrkan i färgerna och viljan till uttryck.

Publicerad den 24 maj 2011 på Konsten.net  :  "På varje Vårutställning brukar det finnas en ung konstnär som tar ut svängarna ordentligt inom fakulteten Keramik och Glas. Detta år heter hon Pia Anliot. Hennes sanslösa objekt – eller hantverksskulpturer – förenar samtida konceptkonst med new age-tingeltangel. Anliot har inte många hämningar, utan jonglerar frimodigt med alla tänkbara smakbegrepp"


Publicerat 2010-09-06 @ 18:44:01 på bernur :  
"En konceptuell flora räknas till de besynnerligare, då det är en encyklopedisk skrift som listar 76 trädslag, med först dess latinska namn och sedan en kort förklaring, samt Pia Anliots illustrationer, som bara ökar känslan av drömsk ovisshet – de återskapar en slags sjuttiotalistisk nostalgi, med naivism och hela tiden med oväntade inslag." ...
"Lekfullheten i orden ställs i belysning mot lekfullheten i Anliots illustrationer, som tål närmare granskning, där detaljer långsamt kristalliseras."

boken publicerad på 

Smockadoll bokförlag
http://dygnetrunt.se/vernissage-svenska-trad-freke-raiha/95491Den 26:e september, 2010, hålls en konstutställning på KONSTATELJé E som innefattar Pia Anliots strålande texttolkningar av Freke Räihäs märkliga konceptuella flora: Svenska Träd, samt en livemålning av konstnären och uppläsningar av texterna hämtade ur boken med målningen som fond. 

”Salon des refusés”
Publicerad 2011-07-28 11:46 på DN.se :

"Man får leta länge för att hitta några enstaka verk som kunde ha platsat på den ”riktiga” Vårsalongen. Det skulle i så fall vara Pia Anliots drivna, maniskt detaljrika tuschteckning ..."